Artikler
Rabattkoder
Disneyklubben
Nye konkurranser
5 Juli 2022

Mummi konkurranse
27 Juni 2022

Vinn tur til Legoland
14 Juni 2022

Enkle leker
14 Juni 2022

ShaiBox GRATIS!
29 Mai 2022
Nyheter
Følg oss på facebook
© 2013 - 2022, Gratisbabypakker.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Partnere - Kontakt oss - Om oss - Sidekart
Gratisbabypakker.no: Artikkel
Enkle leker stimulerer både kreativitet og språklig utvikling
Å utvikle gode språklige ferdigheter er selvfølgelig i fokus både i barnehagen og på skolen. Språket er det som legger til rette for alle andre interaksjoner med andre mennesker, læring og utvikling av ferdigheter på andre områder.

Derfor er det også viktig å ha et forhold til hvordan leketøy, spill og andre hverdagslige ting bidrar til den språklige utviklingen.

Språk – helt avgjørende i hverdagen
Det er vanskelig å overvurdere hvor viktig språket er i hverdagen. Det er også derfor som utfordringer med hørsel, leseforståelse eller andre aspekter ved språk kan være så begrensende. I dag finnes det heldigvis mye god hjelp også for de som er rammet av for eksempel hørselsforstyrrelser, dysleksi eller andre relativt vanlige problemer med tale eller skrift.

Mange hjelpemidler er også rettet spesifikt mot barn, noe som er viktig med tanke på den kritiske utviklingen av språket i ung alder. I noen tilfeller er det nødvendig med hørselsimplantater som legger til rette for bedre hørsel – «Cochlear Implant Hearing aids» er noe som ofte benyttes. Det er fra denne forkortelsen CIHA som nettbutikken ciha.no har hentet navnet sitt, da gründerne bak nettbutikken har barn med slike implantater.

Lek – rollespill, samtaler, lesing og læring
Å leke er noe som lar barn utvikle ferdigheter på en rekke forskjellige områder. I begynnelsen handler lek ofte om å utforske omgivelser som blir lettere tilgjengelige når barnet kan krabbe eller gå, og etter hvert er lek også en arena for å utforske og besøke helt nye steder – gjennom rollespill og fantasi.

Lek, både med og uten voksne, dreier seg også i høy grad om språk. Det er sjeldent barn leker uten å snakke med hverandre, og mange rollespill er fylt med lange samtaler, forhandlinger, læring og utveksling av informasjon.

Alle foreldre ønsker å gi barna sine en så god start som mulig i livet, også når det gjelder språktrening. Samtidig kan det være vanskelig å se for seg hvordan trening av ferdigheter som uttale, lesing og skriving egentlig skal få plass i hverdag og lek?

Da er det greit å hente inspirasjon fra nettsteder som CIHA, der det er mulig å finne ut mer om hvordan enkle leketøy og spill kan være et fundament for språklæring på forskjellige områder. I stort dreier det seg egentlig «bare» om å utvikle barnas naturlige interesse for både lek og læring. Å gjøre læring til en lek er helt enkelt veien til å gjøre språklæringen naturlig og morsom.