Artikler
Rabattkoder
Få termos + matboks + 3 barnebøker GRATIS!
Nyheter
Søk
© 2013 - 2021, Gratisbabypakker.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Partnere - Kontakt oss - Om oss - Sidekart
Gratisbabypakker.no: Artikkel
Slik kan en vektdyne være til hjelp
Såkalte vektdyner eller tyngdedyner har blitt svært populære, og det er mange som prøver ut en vektdyne som et av flere virkemidler for å sove bedre om natten.

Det finnes vektdyner i flere forskjellige størrelser og vektklasser – derfor er det lurt å sette seg inn i detaljene før du kjøper en vektdyne.

Hva er en vektdyne?
En vektdyne er, som navnet tilsier, helt enkelt en dyne som veier mer enn «vanlige» dyner. Det betyr at dynen legger mer press på kroppen, noe som mange oppfatter som beroligende.

Du får en tung, varm og trygghetsskapende dyne – som fordeler vekten jevnt over hele kroppen. En vektdyne kan veie fra omtrent 5 kg helt opptil 11 kg eller mer.

Det er selvfølgelig individuelle faktorer som avgjør hvilken vekt som er riktig for deg, men som tommelfingerregel vil det være en sammenheng mellom kroppsvekt og vekten på vektdynen. Samtidig kan det være lurt å lese andre brukeres omtaler om forskjellige vektklasser.

Vektdynen kan gi følelsen av en roligere søvn
Det er selvfølgelig vanskelig å finne noen fasitsvar på hvordan en vektdyne fungerer for personer som melder om bedre søvn, men det finnes forskning som viser at vektdynen kan være med på å gjøre at du ligger roligere i sengen, og da også kanskje vil oppleve at du sover bedre og våkner mer uthvilt.

Det er mange som allerede sverger til tunge vanlige dyner i dun, gjerne med et ullpledd eller to over, og da kan en vektdyne virkelig være et interessant neste steg.

Samtidig kan en vektdyne også være noe for deg som ikke nødvendigvis trenger en svært varm dyne. Mange vektdyner er fylt med glass i forskjellige former, noe som gjør vektdynen isolerende, men samtidig ikke altfor varm.

Les gjerne mer på nett om andre brukeres erfaringer med vektdyner, det kan være en god hjelp når du skal avgjøre om en vektdyne er noe for deg.