Artikler
Rabattkoder
Gratis babypakke fra Barnas Beste Bok
Babyshop: Opptil 50% rabatt
24. November 2021

Vinn Julegaver!
22. November 2021

Vinn gavekort til Kid Interiør
15. November 2021

3 for 2 på utvalgte leker hos Babyshop
10. November 2021

Vinn en vaskemaskin!
31. Oktober 2021
Nyheter
Følg oss på facebook
© 2013 - 2021, Gratisbabypakker.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Partnere - Kontakt oss - Om oss - Sidekart
Artikkel om dataspill
Slik snakker du med barna dine om dataspill
Det er svært mange barn som spiller dataspill, undersøkelser viser at det faktisk er nesten alle når også spill på mobil og nettbrett telles med. Det kan være et utfordrende tema for foreldre, uansett egen tidligere historikk med dataspill.

Det kan derfor være på tide å friske opp sine egne kunnskaper om dataspill først, ta for eksempel en titt her for litt oppdatert informasjon.

Sett deg inn i barnets spillvaner – og vær til stede
Det aller viktigste du kan gjøre som forelder er kanskje å være til stede for barnet ditt, det gjelder uansett tema. Det er mange foreldre som ikke følger med på hva barna gjør på mobilen eller nettbrettet, og da heller ikke har en anelse om hva Roblox eller PUBG er.

Det gjør det dessverre vanskeligere å etablere en dialog med barnet, og du risikerer at du verken forstår fordeler eller ulemper med spillene.

De populære spillene er laget for barn og unge, og da kanskje ikke spesielt interessante for voksne, men ved å faktisk engasjere deg i spillet får du en helt unik mulighet til å også snakke med barnet ditt om det.

Vær oppmerksom på både kjøpepress og mobbing
Tidligere var mange foreldre urolige for voldsbruk i spill, men i dag har både foreldre og Medietilsynet mer fokus på kjøpepress og mobbing. Det finnes selvfølgelig fortsatt mange voldelige spill, og som forelder er det viktig å følge med på hvilke spill som barnet ber om å få.

Når det gjelder kjøpepress kan det være vanskelig å forklare for barnet sitt hvorfor det ikke nødvendigvis er lurt å bruke tusenvis av kroner på virtuelle valutaer i spill. Likevel er det en viktig diskusjon, som kan ha mye å si for økonomiske beslutninger senere i livet.

Det samme gjelder for mobbing, det er viktig at foreldre hele tiden er klare på at digital mobbing er uakseptabelt.