Artikler
Rabattkoder
Nyheter
Følg oss på facebook
© 2013 - 2023, Gratisbabypakker.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Partnere - Kontakt oss - Om oss - Sidekart
Artikkel om barneoppdragelsen
Tre råd som gjør barneoppdragelsen enklere
Barneoppdragelse er ikke enkelt, og de aller fleste foreldre vil føle seg hjelpeløse og utilstrekkelig noen ganger. Samtidig er det viktig å huske på at det er få foreldre som også er utdannede pedagoger eller psykologer, og det er viktig å både stole på sine egne begrensede evner – og tørre å spørre om hjelp når det er nødvendig.

Det finnes også noen grunnleggende prinsipper for barneoppdragelse som kan være en hjelp på veien.

1. Noen prinsipper for oppdragelse
Det finnes ikke noen fasitsvar når det gjelder barneoppdragelse, men det er noen grunnleggende prinsipper som mange er enige om.

Vis barnet ditt betingelsesløs kjærlighet. Det betyr å være tydelig på at du elsker barnet ditt uavhengig av oppførselen.

Aksepter barnet ditt som det er. Å uttrykke misnøye med hvem barnet ditt er kan ha en nedbrytende effekt.

Sett klare grenser og vær en tydelig voksen. Legg merke til at det ikke er noen motsetning mellom å elske barnet sitt og samtidig stille tydelige krav og sette grenser.

2. Spør om hjelp og råd
Det er flott å spørre om hjelp når det gjelder barneoppdragelse. Fastlegen, helsesykepleier eller familievernkontor kan være gode startpunkter. Eventuelt kan du søke etter ressurser på sider med bedrifter og organisasjoner, som for eksempel på denne siden eller tilsvarende.

3. Alle barn og familier er unike
Husk på at alle barn og familier er unike. Det betyr også at alle strategier for barneoppdragelse må tilpasses både barnet ditt og ikke minst deg selv.

Husk på at du som forelder heller ikke skal tilpasse deg 100 % etter barnet ditt, ved å være en tydelig voksen som tar plass som den du er, viser du også at det er viktig å være seg selv.

Igjen kan for eksempel familievernkontoret være en svært god hjelp med dette, ikke nøl med å takt kontakt hvis du føler deg usikker på egen rolle som forelder.
Disneyklubben
19 September 2023
17 September 2023
13 September 2023
10 September 2023
29 August 2023