Artikler
Rabattkoder
Disneyklubben
Nye konkurranser
5 Juli 2022

Mummi konkurranse
27 Juni 2022

Vinn tur til Legoland
14 Juni 2022

Enkle leker
14 Juni 2022

ShaiBox GRATIS!
29 Mai 2022
Nyheter
Følg oss på facebook
© 2013 - 2022, Gratisbabypakker.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Partnere - Kontakt oss - Om oss - Sidekart
Gratisbabypakker.no: Artikkel
Hva er en vektdyne?
Mange nordmenn har allerede opplevd de mange fordelene med en vektdyne, og det er mange som sverger til denne typen dyne. Konseptet er i utgangspunktet svært enkelt, men det kan likevel bidra til skikkelig god søvn.

Det grunnleggende om vektdyner
En vektdyne er, som navnet tilsier, helt enkelt en dyne som veier mer enn vanlige dyner. Den ekstra vekten kommer av små vektkuler som er sydd inn i dynen. Disse er ofte laget av glass, men de små glassgranulatene er fullstendig innkapslet i dynen. Pass på at de fleste vektdyner har egne råd for rengjøring og eventuell vask, og bruk et godt dynetrekk.

Du velger en vektdyne som er tilpasset dine egne preferanser, det finnes en mengde forskjellige vekter å velge mellom. Noen vil få godt utbytte av en dyne som veier 5 kg, andre velger en dyne som veier hele 11 kg. En tommelfingerregel er at dynen skal veie mellom 8 og 12 % av kroppsvekten din for å oppnå optimal effekt.

Hvordan fungerer en vektdyne?
Det er mange som opplever bedre søvn ved bruk av en vektdyne, noe som kan henge sammen med roen og avslappingen som følger med den ekstra tyngden. Det er svært mange som sliter med dårlig søvn, og da kan en vektdyne være et enkelt og rimelig tiltak.

Vektdynen legger seg tett rundt kroppen din, og gjør at du føler deg omsluttet av trygghet. Denne følelsen vil også kunne gjøre at stressfølelser reduseres, samtidig som kroppen frigir egne stressreduserende hormoner.

En vektdyne med glassgranulater gir deg denne vekten uten å være like varm som flere lag med vanlige dyner eller pledd. Det betyr også at du kan kombinere behagelig temperatur med vektfølelse.

Det finnes en god del forskning om vektdyner på nett, slik at du også kan vurdere den selv. Dessuten kan du velge en leverandør som tilbyr gode vilkår for returrett, da er det risikofritt å prøve en vektdyne.
Vektdyne